Gerard Boersma
02/04/2023
1 min
0

De Pret Club is van start gegaan

02/04/2023
1 min
0

Op zaterdag 4 februari 2023 is de Pret Club van start gegaan. De eerste leden hebben zich inmiddels aangemeld.

Kick-off en presentatie van de Pret Club

Om 10.30 uur startte Gerard Boersma, oprichter van de Pret Club, zijn presentatie. Hij behandelde in het kort de 5-W vragen, demonstreerde de online community (op een tv-scherm) en verzorgde een rondleiding door het gehele pand. Tijdens de rondleiding werd het de bezoekers al snel duidelijk wat een potentie de beschikbare ruimte heeft voor de Pret Club. Hier zouden heel veel mensen blij van/mee kunnen worden. En dat is nu precies ook de bedoeling 😉

De zogenaamde 5-W vragen beantwoordden systematisch alle vragen van de bezoekers. Hieronder volgt een samenvatting:

Waarom een Pret Club?

Het idee is ontstaan vanuit diverse opgedane ervaringen met het faciliteren van ruimte voor groepen, het vraagstuk om vrijstaande ruimte in het pand van Hit it nuttig te benutten en de wens om te doen wat Gerard leuk vind om te doen; namelijk mensen blij maken.

Wat is de Pret Club?


Wat is dan precies het idee geworden? Het idee is dat de Pret Club een website (ledensite) en ruimte (in het pand van Hit it) faciliteert voor mensen die werk willen maken van een prettiger leven. De Pret Club faciliteert dus.

Voor wie is de Pret Club?

De Pret Club is bedacht voor mensen die werk willen maken van een prettiger leven. Met opzet is gekozen voor de brede term 'ter bevordering voor een prettiger leven'. Wat voor de één prettig is, kan voor de ander verschrikkelijk zijn. Een clubje mensen die graag ervaringen en kennis willen uitwisselen over bijvoorbeeld spiritualiteit kan haaks staan op een clubje mensen dat zichzelf 'de stress club' noemt en onder die noemer tal van uitdagingen aangaat om het lichaam met opzet te laten stressen (denk hierbij aan in koud water zwemmen, of dagenlang vasten, etc.). De overeenkomst van deze ogenschijnlijk uiterst verschillende groepen is dat ze beiden de intentie hebben de kwaliteit van het leven te bevorderen.

Wanneer is de Pret Club?

Op de eerste zaterdagochtend van de maand (muv augustus) is er een bijeenkomst bij Hit it voor alle leden. Dit wordt georganiseerd door Gerard Boersma. Tijdens de bijeenkomsten hopen we gelijkgestemde mensen met elkaar te verbinden en te motiveren om 'eigen clubjes' te starten onder de vlag van de Pret Club. Elk nieuw clubje kan zich tijdens de bijeenkomsten presenteren.

Waar is de Pret Club?

De maandelijkse bijeenkomsten zijn in het pand van Hit it Happiness aan de Ceintuurbaan Noord 112 in Roden. En 24/7 online via de leden/community website of app.

Reacties